#tbt ja suloinen Nizza

Throwback Thursdayn kunniaksi aloin muistelemaan viimeisintä reissuani.. Pari kuukautta takaperin vietin nimittäin huikean pitkää, 8 päiväistä, kesälomaani. Viime kesä oli ihan jees noin niinkuin toimistossa istumiseen, mutta lomailuun kaipasin vähän enemmän aurinkoa ja lämpöä. Vertailin äkkilähtöjen ja eri lentojen hintoja ja hetken harkinnan jälkeen päätin suunnata Nizzaan. Jännittävän tästä reissusta teki se, että olin lähdössä yksin.. Kavereiden lomat eivät sattuneet samalle ajankohdalle, joten se oli pakko joko lähteä yksin tai olla menemättä. Onneksi lähdin, koska ei yksin reissaaminen ollut yhtään pelottavaa!Olin ollut Nizzassa aiemminkin, kaksi (vai kolme?) vuotta sitten Annan, Lauran ja Saran kanssa. Se vaikutti aika paljon siihen, että uskalsin lähteä yksin. Tiesin, että kaupunki ei ole liian iso ja siellä riittää tekemistä. Aika takuuvarmasti tiesin myös sen, että aurinko paistaa ja nopeasti minun kaltaiseni auringonpalvojan aika kuluu rannalla makoillessa..

Yksi parhaista jutuista Ranskassa on tunnetusti ruoka ja erilaiset leivonnaiset. Tuli syötyä muutama pain au chocolat ja quiche.. Löysin nimittäin aivan ihanan leipomon! Leipomo taisi olla nimeltään Ronde des Pains ja se oli Nizzan vanhassa kaupungissa. Iso suositus Nizza-turisteille!

Toinen suosittelun arvoinen paikka on Fenocchio-jäätelöpuoti. Heillä on ihan mieletön jäätelövalikoima ja monta (siis todella monta) makua maistettuani voin sanoa, että ne ovat kaikki herkullisia.. Kannattaa myös vierailla aamupäivällä vanhan kaupungin torilla (Marché aux Fleurs), koska sieltä saa esim. hedelmiä ja marjoja rannalle evääksi. Eväiden hankkiminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska rannalla kiertää hauska vesimelonimyyjä!

 Toivottavasti kännykkäräpsyt jakavat lämpöä vähän sinnekin puolelle ruutua!

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti