Nirsona pikkulikkana pinaattiletut oli yksi muutamista (korostus sanalla muutamista) kouluruokalemppareista. Nyt aikuisiällä niitä ei kuitenkaan ole tullut syötyä kovinkaan moneen otteeseen.. En vain ole koskaan aiemmin tehnyt niitä itse enkä ole myöskään ostanut moneen vuoteen minkäänlaisia eineksiä kotiin tai töihin lounaaksi. Muutama kuukausi sitten tällaisia ihania isoja ja itsetehtyjä pinaattilettuja oli kuitenkin työpaikkani ruokalassa tarjolla ja sen jälkeen niitä olikin pakko kokeilla tehdä itse. Kyllä muuten kannatti! Puolen litran taikinasta sai toistakymmentä lettua ja syötiinkin ne Annikan kanssa yhdellä istumalla.. Onneksi en varannut seuraavien päivien eväitä näiden varaan.
Pinaattiletut
5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 pss (150 g) pakastepinaattia
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa (maun mukaan)
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Tarjoiluun
puolukkasurvosta/-hilloa
» Kaada maito kulhoon ja vatkaa joukkoon kananmunat niin, että munien rakenne rikkoutuu.
» Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta vältät paakut.
» Sekoita joukkoon sulanut (ja mielellään valutettu) pakastepinaatti, voisula ja mausteet.
» Anna turvota puolisen tuntia ja paista öljyn ja voin sekoituksessa.
- Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti