Toffeilla jatketaan! En varmaankaan pärjäisi enää ilman Pärlans Konfektyrin kolaohjeita.. Ja näiden tekeminen on nykyään entistä helpompaa, koska glukoosi on päässyt ihan perusruokakauppojen sokerihyllyille. Jei!
Tämä suklainen toffee on maultaan pehmeä ja makuun voikin vaikuttaa paljon suklaan valinnalla. Käyttämäni Marabou Mörk ei ole kovin tumma, muistaakseni vain 40%, mutta omaan makuuni se on juuri hyvä! Tosin tässä kolassa suklaa voisi olla vahvempaakin. Rouhittuja kaakaopapuja en lisännyt tällä kertaa, mutta ne olisivat tuoneet kolaan toivottavaa pientä pureskeltavaa. Voisihan tähän lisätä pikkasen pähkinääkin!
Suklaakola
80 g voita
2 dl kuohukermaa
1 tl merisuolaa
puolikas vaniljatanko
170 g glukoosia
n. 2,7 dl (250 g) sokeria
40 g tummaa suklaata (esim. Marabou Mörk)
(20 g rouhittuja kaakaopapuja tai pähkinää)
» Sulata voi yhdessä kerman, suolan ja vaniljatangon ja -siementen kanssa.
» Keitä samanaikaisesti glukoosia ja sokeria isossa paksupohjaisessa kattilassa. Seoksen lämpötilan tulisi nousta 170 asteeseen ja värin muuttua kultaisen ruskeaksi.
» Ota kattila pois liedeltä ja sekoita voi-kermaseos varovaisesti glukoosi-sokeriseokseen.
» Sekoita joukkoon vielä tumma suklaa.
»Laita uudelleen liedelle ja lämmitä välillä sekoittaen n. 125-asteiseksi.
» Ota vaniljatanko pois ja halutessasi lisää rouhitut kaakaopavut.
» Kaada vuokaan (n. 20cm x 20cm) ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 4-5 tuntia. Leikkaa sitten palasiksi ja kääri halutessasi voipaperiin.
Resepti Pärlans Konfektyrin Kolor Jazz och Bakverk -kirjasta.
- Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti