New Yorkin juustokakku

Oli pitkään tehnyt mieli kunnollista paistettua juustokakkua ja aloinkin etsimään hyvää reseptiä aidolle New Yorkin juustokakulle. En tiedä, onko tämäkään alkuperäinen, mutta reseptin mukaan aidossa New Yorkin juustokakussa pitää olla erillinen rahkakuorrute? Jos joku tietää, niin kertokaa ihmeessä mulle. Herkullinen ja mainio resepti tämä kuitenkin oli! Todisteena kakun herkullisuudesta se, että kuvaushetkellä oli enää nämä kaksi palaa jäljellä.. Resepti taasen Joy of Baking -nettisivustolta, josta löydät tarvittaessa myös video-ohjeen kakun tekemiseen!

Juustokakusta saa erityisen herkullisen kun on tarkka paiston kanssa eikä kuivata kakkua uunissa paistamalla sitä liian pitkään. Kakun keskustan tulisi tutista vielä siinä vaiheessa kun otat kakun uunista. Äläkä unohda sitruunan raastettua kuorta täytteestä, koska se raikastaa tuhdin kakun!

Kakkua voi syödä sellaisenaan tai tarjoilla esim. marjakastikkeen kanssa.  
 

New Yorkin juustokakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä, murskattuna
n. 0,5 dl (50 g) sokeria
114 g voita, sulatettuna

» Lämmitä uuni 175 asteeseen.
» Murskaa keksit ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään.
» Taputtele voidellun n. 24 cm irtokakkupohjan pohjalle ja reunoille. Reunojen ei tarvitse nousta aivan kakkupohjan reunojen korkeudelle, reilu 2 cm riittää.
» Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Juustokakkumassa:

900 g tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä (Philadelphia on paras!)
n. 2,5 dl (200 g) sokeria
0,5 dl (35 g) vehnäjauhoja
5 isoa kananmunaa, huoneenlämpöisinä
80 ml kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria

» Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Sekoita sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, mutta tarkoituksena ei kuitenkaan ole vatkata seokseen liikaa ilmaa, koska silloin kakun pinta saattaa revetä uunissa.
» Lisää kananmunat massaan yksi kerrallaan. Tarvittaessa kaavi kulhon reunat nuolijalla sekoituksien välissä.
» Lisää kuohukerma, sitruunan kuoriraaste ja vaniljasokeri.
» Kaada tuorejuustomassa pohjan päälle ja laita kakku uuniin.
» Paista 15 minuuttia 175 asteessa ja laske sen jälkeen lämpö 120 asteeseen. Jatka paistamista vielä 60-90 minuuttia tai siihen asti, kun kakun reunat ovat jähmeät ja keskusta tutisee.
» Nosta kakku uunista pöydälle kuorrutuksen teon ajaksi.

Päällinen:

1 prk maitorahkaa (ei rasvatonta, hyvänä vaihtoehtona Arlan kermarahka!)
n. 0,25 dl (30 g) sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

» Sekoita ainekset keskenään ja levitä kakun pinnalle.
» Paista vielä n. 15 min.
» Irrota kakun reunat vuoasta terävällä veitsellä vielä kakun ollessa kuuma, jotta kakku ei repeä jäähtyessään.
» Anna jäähtyä jääkaapissa ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.

Resepti täältä.

- Emmi

2 kommenttia

  1. Nam nam nam. Niiiiiin hyvääää! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kommenttiin voikin luottaa kun söit puolet siitä kakusta ;)

      Poista