Piirakan päälle voi "koristeeksi" tai lisämauksi ripotella esim. rucolaa tai basilikaa. Lounaalla piirakkaa tarjotessa kannattaa tehdä kylkeen ihan perusvihersalaatti. Juhlissa tätä voi tarjota ihan sellaisenaan!
Piirakkapohja:
100 g kylmää voita kuutioituna
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 tl kylmää vettä
» Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
» Sekoituksen loppuvaiheessa lisää suola.
» Riko joukkoon kananmuna ja lisää vesitilkka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
» Anna levätä jääkaapissa kelmun sisällä vähintään puolisen tuntia.
(Voit tehdä pohjataikinan myös edellisenä päivänä.)
Täyte:
n. 300 g parsakaalia
1 pkt pekonia
3,5 dl maitokermaseosta (tai pelkkää täysmaitoa)
3 kananmunaa
0,5 dl juustoraastetta (esim. parmesan)
suolaa ja pippuria munamaidon mausteeksi
» Lämmitä uuni 225 asteeseen.
» Paista pekoniviipaleet rapeiksi joko uunissa tai pannulla. Levitä ne paiston jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy niistä pois.
» Keitä parsakaalin kukkasia muutaman minuutin ajan.
» Sekoita munamaito eli riko kulhossa kananmunien rakenne ja kaada joukkoon maitokermaseos. Mausta suolalla ja pippurilla.
» Voit lisätä juustoraasteen joko munamaitoon tai raastaa sen suoraan piirakan päälle.
» Kaulitse pohjataikina ohueksi ja painele se n. 28-senttiseen irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa n. 15 minuuttia.
» Ota piirakkapohja pois uunista ja levitä pohjan päälle parsakaalit ja pekonit.
» Kaada sitten joukkoon munamaito.
» Paista n. 20 minuuttia tai niin kauan, että piirakka on ottanut hieman väriä ja täyte hyytynyt.
- Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti