Suklaadonitsit

Ostin jokusen aikaa sitten donitsipellin ja sitä on tullut käytettyä jo useaan otteeseen, koska donitsien tekeminen sen avulla on tooodella helppoa. Näistä saa myös helposti tosi näyttäviä eli nämä sopivat mainiosti erilaisiin juhliin! Ja ainahan voi tehdä myös pari erilaista kuorrutetta ja koristella saman satsin donitsit eri tavoin. Resepti on Joy the Bakerin ja hänen blogistaan löytääkin erilaisia ohjeita kuorrutteille ja vinkkejä koristeluun.

Kuvataan Annikan kanssa aina muutamat leivonnaiset samana päivänä ja näitä kuvatessa pöydässä oli sitruunapalaset ja nämä donitsit. Maistelijoiksi ilmoittautuivat meidän lisäksi Anna ja Sara. Eipä tarvinnut sanoa kuin "suklaadonitsi" ja molemmat tulivat pikaisesti paikalle.. Äänet jakautuivat tasaisesti sitruunapalasten ja donitsien välille eikä niitä nyt periaatteessa voikaan verrata, koska leivonnaiset ovat kovin erilaisia. Tunnelmasta riippuen jompi kumpi on parempi!

Tehkääpä näitä viikonlopun kunniaksi!
Suklaadonitsit
n. 12 kpl

2 dl (130 g) vehnäjauhoja
0,75 dl (30 g) kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
hyppysellinen merisuolaa
1,5 dl (110 g) fariinisokeria
1,2 dl piimää
1 kananmuna
4 rkl sulatettua, hieman ruskistettua voita
1 tl vaniljasokeria

» Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele donitsipelti ja aseta se sivuun.
» Sekoita isossa kulhossa kuivat aineet eli jauhot, kaakaojauhe, sooda, suola, vanilja- ja fariinisokeri keskenään.
» Kaada toiseen kulhoon piimä ja sekoita sen joukkoon kananmuna ja sulatettu voi.
» Kaada piimäseos kuivien ainesten sekaan ja kääntele seos tasaiseksi. Ole tarkkana, että kaikki jauhopaakut ovat sekoittuneet, mutta älä kuitenkaan sekottele seosta liian pitkään.
» Annostele donitsimassa donitsipellin koloihin (kaksi kolmasosaa peittyy) joko pienellä lusikalla tai pursotinpussilla. Omasta mielestäni pursotinpussin käyttäminen on huomattavasti helpompaa, koska lusikoilla sählätessä helposti vain sotkee.
» Paista 10-13 minuuttia. Kokeile kakkutikulla kypsyys ja paista vain juuri kypsiksi, jotta donitsit eivät kuivu. Anna jäähtyä hetki paiston jälkeen pellillä ja siirrä sitten ritilälle tai lautaselle koristelua odottelemaan.


Kuorrute

3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3-4 rkl maitoa
reilu 2,5 dl (160 g) tomusokeria

» Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää 2 rkl maitoa.
» Sekoittele hyvin ja lisää maitoa vain sen verran, että seos on hieman juoksevaa ja mielestäsi tarpeeksi paksua kuorrutteeksi.
» Dippaa jäähtyneet donitsit nurinperin kuorrutteeseen. Eli paistopinta jää donitsin "pohjaksi" ja peltiä vasten ollut pinta kuorrutetaan.
» Anna kuorrutteen asettua ja nauti mahdollisimman pian (tai parin päivän sisällä)!


Resepti siis täältä.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti