Tehkää tätä vielä ennen kuin persikoiden sesonki loppuu! Tämä on herkkua. Persikat voi halutessaan korvata esim. nektariineilla, omenoilla, päärynöillä, aprikooseilla tai melkein millä vaan, mutta persikat sopivat tällaiseen paistokseen mainiosti.
Tämä on todella helppo jälkkäri ja nopea tehdä. Itse tein tätä tänä kesänä kaverin mökillä ja paistos onnistui mainiosti myös vähän laiskemmassa mökkiuunissa. Vaniljakastiketta kannattaa tehdä seuraksi silloin kun on vähän enemmän aikaa käytettävissä, mutta esim. vaniljajäätelö on hyvä korvaaja!
Persikka-kaurapaistos ja itsetehty vaniljakastike
n. 1 kg persikoita
Kauramuru
100 g kylmää voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria (intiaanisokeri tai ruokosokeri tekee tästä entistä herkullisempaa!)
0,5 dl vehnäjauhoja
» Lämmitä uuni 225 asteeseen.
» Pese ja lohko persikat. Asettele uunivuoan pohjalle.
» Valmista kauramuru. Kuutioi kylmä voi ja nypi sekaan muut ainekset.
» Levitä kauramuru persikoiden päälle ja laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi. Kauramurun tulisi olla kullanruskeaa ja persikoiden pehmeitä.
Vaniljakastike
5 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
1,5 dl sokeria
7 keltuaista
0,75 dl maizenaa
50 g pehmeää suolatonta voita
» Leikkaa vaniljatanko kahtia ja raaputa siemenet maidon sekaan kattilaan. Kiehauta maito, vaniljan siemenet ja -tanko.
» Vispaa sokeri, keltuaiset ja maizena sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
» Kaada kuuma maito keltuaisvaahdon sekaan koko ajan vatkaimella sekoittaen.
» Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna uudelleen. Ota kattila liedeltä heti kun kastike alkaa hieman paksuuntua ja kaada kastike sitten erilliseen kulhoon jäähtymään.
» Lisää voi ja anna jäähtyä välillä sekoittaen joko kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Sekoitus ei ole välttämätöntä, jos levität kelmun kastikkeen päälle niin, että kelmu koskettaa kastikkeen pintaa.
» Sekoittelulla tai kelmulla halutaan siis välttää kuoren syntyminen.
Vaniljakastikkeen ohje on Leila Lindholmin ja löytyy täältä.
- Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti