Gluteenittomat browniet

Suklaata, voita, kananmunia ja sokeria.. Nämä raaka-aineet eivät ikinä petä. Browniet ovat todellista herkkua ja on kivaa, että myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat pystyvät nauttimaan niistä. Monesti gluteenittomien kakkujen tai muiden leivosten tekeminen vaatii pieniä ponnisteluja, mutta tämä resepti on todella yksinkertainen ja lopputulos on herkullinen.


Gluteenittomat browniet
1 pellillinen/vuoallinen

200 g voita
400 g tummaa suklaata (esim. Marabou Mörk)
6 isoa kananmunaa
3 dl sokeria
1 vaniljatanko
150 g saksan- tai pekaanipähkinää
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
ripaus laadukasta suolaa (esim. Maldon tai puhdistamaton merisuola)
halutessasi yhden appelsiinin kuori raastettuna

tarjoiluun kevyesti vaahdotettua kermavaahtoa

» Lämmitä uuni 175 asteeseen.
» Sulata vesihauteessa voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman. Sekoittele suklaata sulattaessa, jotta se ei pala.
» Vaahdota munat, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet.
» Rouhi pähkinät. Halutessasi jätä muutama rouhimatta ja säästä ne koristeeksi brownien päälle.
» Kääntele munavaahtoon pähkinät, kaakaojauhe, suola ja halutessasi appelsiinin kuoriraaste. Munkin oli tarkoitus laittaa sekaan appelsiinin kuoriraaste, mutta tehdessä se unohtui. Se olisi varmasti hyvä lisä, mutta ei välttämätön!
» Kääntele joukkoon vielä sulanut suklaa-voiseos.
» Kaada brownie-massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille (n. 30 x 40 cm tai hieman pienempi).
» Koristele joko pähkinärouheella tai säästämilläsi kokonaisilla pähkinöillä.
» Paista brownieta uunin keskiosassa 20-25 min.
» Anna brownien jäähtyä ja tarjoile se sitten kevyesti vaahdotetun kerman kanssa.

- Emmi

Lähde: Leila Lindholmin Brownie utan mjöl

Ei kommentteja

Lähetä kommentti