Suklaapavlova on herkullinen ja kevyen oloinen herkku. Se sopii siis kesäjuhliin mainiosti! Tällä ohjeella voit tehdä joko perinteistä pavlovaa jättämällä suklaan pois tai sitten vähän luksuksempaa pavlovaa suklaan kera. Molemmat ovat herkullisia!
Suklaapavlova
Marenki
4 valkuaista
2,5 dl (200 g) sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
0,5 rkl maizenaa
150 g tummaa suklaata
Päälle
2,5 dl kuohukermaa
maun mukaan tomusokeria kermavaahtoon
erilaisia marjoja ja hedelmiä
» Lämmitä uuni 130 asteeseen.
» Aloita suklaan varovainen sulattaminen vesihauteessa. Sekoittele aina välillä, jotta suklaa ei pala.
» Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia aluksi keskisuurella teholla siihen saakka, että marenkiin muodostuu pehmeitä huippuja.
» Vähitellen lisää sokeria ja nosta tehosekoittimen tehoja kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Sokerin liukenemisen voi testata pyörittelemällä marenkia sormenpäiden välissä. Jatka sekoittamista, jos sokerikiteitä on vielä huomattavissa.
» Ripottele marenkiin maizena ja valkoviinietikka. Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti nuolijalla.
» Viimeisenä kaada sulatettu suklaa marenkiin ja sekoita todella vähän, jos siis haluat pavlovan jäävän raidalliseksi.
» Levitä marenki leivinpaperin päälle keoksi niin, että se on keskeltä hieman ohuempi kuin reunoilta. Halutessasi voit voidella leivinpaperin mauttomalla öljyllä ennen marengin levittämistä. Tällöin marenkikakun irroittaminen leivinpaperista on helpompaa.
» Paista reilu tunti ja jätä uuniin jäähtymään uuniluukku hieman raollaan.
» Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää makusi mukaan tomusokeria.
» Koristele pavlova hedelmillä ja marjoilla ja nauti!
Lähde: mukaillen Joy of Baking Pavlova
- Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti