Vadelmainen juustokakku


Tämä kakku nähtiin telkkarissa Koko Suomi leipoo -ohjelmassa jokusen aikaa sitten. Tuomarit tykkäsivät Mailiksen kakusta todella paljon ja pitihän minunkin sitten heti kokeilla sitä.. Ennen en tykännyt tällaisistä paistetuista juustokakuista kovinkaan paljon, mutta tällä reseptillä tuhti kakku on samanaikaisesti todella raikas. Valitse oman makusi mukaan kakun raikastajaksi joko sitruuna tai appelsiini, oma suosikkini on sitruuna.

Vadelmainen juustokakku

100 g Digestive-keksejä
70 g voita
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 kokonaisen sitruunan tai appelsiinin kuoriraaste
2 dl (180 g) sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia

koristeeksi tuoreita vadelmia ja hiukan tomusokeria 

» Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. 
» Hienonna keksit ja sekoita sulatun voin kanssa. Painele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
» Paista pohjaa n. 5 min.
» Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Huoneenlämpöinen tuorejuusto on helpompi sekoittaa, mutta onnistuu myös kylmänä sähkövatkaimella. 
» Lisää seokseen sokeri, raastettu sitruunan- tai appelsiininkuori ja jauhot. 
» Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
» Kaada puolet taikinasta Digestive-pohjan päälle. Ripottele väliin vadelmat ja kaada loppu tuorejuustoseos vadelmien päälle.
» Paista 170 n. 1 tunti. Kakku saa hieman "hytistä", joten älä paista kakkua kuivaksi.  
» Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. 

Lähde: mukaillen Koko Suomi leipoo -Mailiksen "Vadelmainen juustokakku"

- Emmi 

2 kommenttia

  1. Oi, mä voisin elää juustokakulla... Vähänkö alkoi tekemään mieli... Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep! mä en ole aina tykännyt, mutta tällä reseptillä tulee erityisen hyvää juustokakkua.. mun pitäis testata seuraavaksi se joku sun suklaakakku, brooklyn blackout vai mikä se olikaan!

      Poista