Mustikka-murumuffinit


Nam, nam, nam.. Nämä muffinit ovat todella meheviä ja samalla raikkaita. Ensimmäisen tekokerran jälkeen jouduin tekemään näitä parin seuraavan viikon aikana muutaman kerran uudestaan.. 

Mustikka-murumuffinit
12 kpl

100 g voita
2 dl maitoa
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

täytteeksi mustikoita oman maun mukaan

» Kuumenna uuni 200 asteeseen.
» Sulata voi ja lisää siihen maito ja raastettu sitruunankuori*.
» Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
» Sekoita vaahtoon haalea neste.
» Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen.
» Aseta muffinivuoat muffinipellille ja laita taikinaa vuoan pohjalle. Lisää sitten mustikoita ja taas taikinaa, kunnes vuoat ovat melkein täynnä. Jätä kuitenkin hiukan kohoamisvaraa.

* Voi saattaa "kökkööntyä" kun se on sekoitettu maitoon, mutta se ei haittaa mitään. Lämmitä seosta varovasti ja sekoittele, jotta saat sen jälleen tasaiseksi. Sekoita tasaisena munavaahdon joukkoon.

Muruseos

75 g kylmää voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria/fariinisokeria/ruokosokeria/intiaanisokeria*

» Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi joukkoon kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri.
» Sirota hiukan muruseosta jokaisen muffinin pinnalle ja koristele ne muutamalla mustikalla.
» Kypsennä muffinejä uunin keskiosassa noin 20 min. Testaa kypsyys tikulla.

* Muruseoksesta tuli todella herkullista, kun laitoin tavallisen valkoisen sokerin sijasta intiaanisokeria. Myös ruokosokeri ja fariinisokeri tekevät seoksesta herkullisempaa kuin valkoinen sokeri.

Lähde: Leila Lindholm, kirjassa "Pala kakkua – ja paljon muuta"

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti