Porkkanakakku
Porkkanakakku
Kakkupohja
100 g saksanpähkinöitä
340 g porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl merisuolaa
1,5 tl kanelia
4 isoa kananmunaa
3,5 dl sokeria
240 ml öljyä
» Paahda pähkinöitä 180 asteessa 5-8 minuutin ajan. Pähkinät palavat helposti eli sekoittele niitä pellillä paahtamisen aikana. Rouhi pähkinät niiden jäähdyttyä.
» Kuori ja raasta porkkanat.
» Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli.
» Vaahdota kananmunia noin minuutin ajan yksinään ja lisää sitten sokeria vaahdotuksen aikana vähitellen. Vaahdon tulisi olla vatkauksen jälkeen vaaleaa ja paksuhkoa.
» Lisää joukkoon öljy tasaisena vanana edelleen sähkövatkaimella sekoittaen.
» Kääntele vaahtoon jauhoseos. Sekoita rauhallisesti ja mahdollisimman vähän, jotta ilmavuus säilyy kakkumassassa.
» Jauhoseoksen jälkeen kääntele joukkoon vielä porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
» Kaada taikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan.
» Paista 180 asteessa noin 45 min. Testaa kypsyys esim. cocktailtikulla.
Kuorrute
1. vaihtoehto (Käytetty näissä kuvissa)
65 g suolatonta huoneenlämpöistä voita
300 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa (Philadelphia)
230 g siivilöityä tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
» Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto ja voi. Varmista, että seoksessa ei ole paakkuja.
» Lisää tomusokeri joukkoon vähitellen ja huolellisesti.
» Lisää viimeiseksi vaniljasokeri ja sitruunan kuori.
2. vaihtoehto
1 purkillinen turkkilaista jogurttia
hunajaa maun mukaan
» Valuta jogurtista ylimääräinen neste. Pidä sitä yön yli jääkaapissa ohuella liinalla vuoratussa siivilässä ja kupin päällä. Ylimääräinen neste valuu liinan ja siivilän läpi kuppiin.
» Mausta oman makusi mukaan hunajalla.
Koristelu
Mantelikrokantti
130 g sokeria
100 g kuorittuja manteleita
» Sulata sokeri paistinpannulla ja anna sen paahtua kullanruskeaksi.
» Lisää joukkoon mantelit ja sekoittele hetken aikaa, jotta karamelli tarttuu manteleihin.
» Kaada kuuma krokantti leivinpaperille, levitä hiukan ja anna jäähtyä.
» Rouhi krokantti sahalaitateräisellä veitsellä.
Lähde: mukaillen Joy of Baking -nettisivuilta löytyvä "Carrot Cake", kuorrutteen 2. vaihtoehto ja mantelikrokantti omia sovelluksia
– Emmi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti