Juustokakku
Keksipohja
125 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
noin 2 rkl sitruunan mehua
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
250 ml kuohukermaa
Päälle
Tuoreita marjoja, hedelmiä tms.
Kastikkeeksi esim. soseutettua mansikkaa.
» Murusta Digestive-keksit ja sekoita keskenään sulatetun voin kanssa.
» Levitä leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksipohja tasaisesti sen päälle. Pistä jääkaappiin jäähtymään täytteen valmistamisen ajaksi.
» Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
» Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu. Lisää sitruunamehua oman makusi mukaan. Itse tykkään, että sitruuna maistuu kunnolla.
» Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen varovaisesti. Kaada vuokaan.
» Anna asettua jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.
» Koristele marjoilla ja tarjoa mansikkasoseen kera.
Lähde: mukaillen Lunni leipoo -blogin "Juustokakku ilman liivatetta"
– Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti