Yllättävän ihana Gran Canaria

Otsikon mukaisesti Gran Canaria oli yllättävän ihana! Mielikuvani Kanariansaarista ei välttämättä ollut kovinkaan positiivinen.. Kai sitä voisi kuvailla turistirysäksi. Se kuitenkin on paikka, jossa auringosta voi nauttia vuoden ympäri ja lämpötilakin pysyttelee suhteellisen korkealla. Lämpö ja aurinko olivatkin ne syyt, joiden takia lähdimme sinne Annan kanssa.

Reissussa olimme viikon ja heti matkaa suunnitellessamme päädyimme siihen, että kiertelemme saarta yhdessä paikassa olemisen sijaan. Saaren kiertely olisi ollut mahdollista myös julkisilla kulkuneuvoilla, mutta halusimme vuokrata auton, jotta saisimme liikkua paikasta toiseen täysin oman mielemme mukaan. Ja hyväksi päätökseksi se osoittautuikin, koska välillä suunnitelmat muuttuivat hetken mielijohteesta!

Ensimmäinen kohteemme oli Puerto de Mogán saaren eteläosassa. Vuokrasimme auton heti lentokentältä ja lähdimme ajamaan etelään. Puerto de Mogán oli söpö ja kaunis, mutta pieni kylä. Paikka olisi ollut täydellinen rannalla makoiluun ja auringonottoon, jos aurinko olisi paistanut, mutta sadesäällä se oli nopeasti koluttu läpi eikä siellä hirveästi ollut tekemistä. Päivä siellä olisi riittänyt.Puerto de Mogánin jälkeen suuntasimme vuorille säätä uhmaten. Osa paikallisista meinasi, että vuorille ei voisi edes lähteä sateen takia ajamaan, mutta eipä me kohdattu mitään ongelmia. Vuorilla ajaminen oli kuitenkin ihan oma juttunsa ja vaati vähän totuttelua! Tiet olivat mutkaisia (siis oikeasti siksakkia, kuten kuvasta näkyy), joten kokemattomalla kuskilla olisi saattanut mennä pupu pöksyyn. Maisemat matkalla ja kohteessa olivat omaa luokkaansa, joten emme antaneet kylmän sään haitata vaan nautimme näköalasta. Yövyimme varsin jännittävästi luolassa!

Neljän päivän jälkeen palautimme auton takaisin lentokentälle ja suuntasimme Las Palmasiin rentoutumaan. Hostellimme La Ventana Azul oli aivan ihana! Hostellin ilmapiiri, ihmiset ja sijainti tekivät viikonlopustamme täydellisen. Ehdimme viedä tavarat huoneeseemme kun meidät jo pyydettiin illalliselle pieneen pubimaiseen tapas-ravintolaan. Ruoka oli todella hyvää ja aitoa! Muutoin viikonloppu kului aurinkoa seuraten, meressä uiden, beachfutista pelaten, hostellissa hengaten ja jatkuvasti nauraen! Las Palmasin ranta koukutti meidät sen verran pahasti, että emme nähneet kaupunkia muutoin ollenkaan.. Saimme myös uusia kavereita Etelä-Afrikasta, Jenkeistä, Italiasta ja Saksasta.


Ensimmäistä kertaa ikinä en olisi halunnut lähteä reissusta kotiin. Niin hyvä oli tämä reissu. Gran Canaria yllätti ja kenties palaan sinne vielä joskus.

Kollaasien kuvat ovat minun ottamiani kännykkäräpsyjä ja viimeinen kuva Annan ottama.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti