Perinteinen pannukakku

Itsenäisyyspäivän kunniaksi söimme Annikan kanssa pannukakkua! Perinteinen herkku sopi hyvin Linnan juhlien seuraksi.

Olen ymmärtänyt pannukakun hienouden vasta ihan vähän aikaa sitten. Jostain syystä en lapsena tykännyt siitä. Tein sitä itse ensimmäisen kerran vasta tänä syksynä! Ja sen jälkeen sitä onkin tullut tehtyä muutamaan otteeseen.. Mutta eipä ole helpompaa ja vaivattomampaa herkkua, jos tulee yllättäen vieraita eikä ole rahkeita monimutkaisempaan leivontaan. Itse tykkään syödä pannukakkuni mansikkahillon ja kermavaahdon kera, mutta ystäväni Sara saattaa syödä sen pelkällä sokerilla ja Laura taasen on Nutella-fanina testannut myös pannukakun ja Nutellan yhteensopivuutta. Yllättäen Nutella ei tässä tapauksessa ollut paras vaihtoehto!

Jossain vaiheessa testaan mansikkahilloa, joka tehdään chia-siemenistä. Tällä kertaa ei pystynyt, koska tästä huushollista ei löytynyt chia-siemeniä tai edes mansikoita. Ensi kerralla sitten! Sillä tavalla saisi tästäkin herkusta hieman "terveellisemmän" kun ei tarvitsisi syödä sokerista hilloa. Mutta eipä sokerihillonkaan syöminen aina välillä ole kovin paha juttu.

Pannukakku
pellillinen

3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa/piimää
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl merisuolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75 g voita

Tarjoiluun
kevyesti vatkattua kermavaahtoa, marjahilloa, sokeria tms.

» Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta.
» Lisää jauhot nesteeseen kahdessa osassa välillä vispilällä sekoittaen. Heitä joukkoon leivinjauhe ensimmäisen sekoituksen aikana, jotta saat sen sekoittumaan tasaisesti.
» Kaada joukkoon loput maidosta ja mausta suolalla ja sokereilla.
» Anna turvota puolisen tuntia tai pidempään.
» Lämmitä uuni 225 asteeseen.
» Sulata voi. Anna sen jäähtyä hetki ennen kuin sekoitat sen taikinanesteeseen.
» Levitä syvälle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina siihen.
» Paista noin 25-30 min tai siihen asti, että pannukakku saa hyvän värin pintaansa.

Resepti täältä. Hieman vähensin voin määrää, koska pannukakku oli kovin rasvainen.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti