Suklaafanit, hohoi! Tässä teille oikein kunnon suklaakakku, paljon suklaisemmaksi ei voi kakku muuttua. Jostain syystä olen itse viime aikoina halunnut syödä kakut, jäätelöt, karkit jne. niin suklaisina kuin mahdollista. Ennen en tykännyt syödä Ben & Jerry'sin Chocolate Fudge Brownie -jäätelöä, mutta viime kerralla Espan kiskalla (ihana entinen työpaikkani) käydessäni se oli maku, jonka valitsin pieneen makeannälkääni. Yksi parhaista ihanan Jädelinon mauista on heidän tummasuklaajäätelönsä, joka maistuu melkein sulatetulta suklaalta. Tämä kakku oli hyvä valinta suklaahimoni nalkittamiseen!
Voit tarjoilla kakun ihan sellaisenaan tai kevyesti vaahdotetun kermavaahdon kera. Muutama maistaja oli tosiaan sitä mieltä, että kakku vaatisi seuraksi jotain, koska on niin tujua, mutta itse söin sitä ihan mielelläni sellaisenaan.
Suklaakakku
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl muscovadosokeria (tummaa tai vaaleaa)
1 dl vaaleaa siirappia
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 dl maitoa
200 g tummaa suklaata (esim. Marabou mörk)
» Kuumenna uuni 150 asteeseen.
» Vatkaa voi, muscovadosokeri ja siirappi vaahdoksi.
» Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset voi-sokeriseokseen.
» Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet eli jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
» Kääntele varoen maito ja kuiva-aineseos voi-sokeri-keltuaisseokseen.
» Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää käännellen taikinaan.
» Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varoen kakkutaikinaan.
» Kaada taikina voideltuun 24-senttiseen irtopohjavuokaan.
» Kypsennä kakkua uunin keskitasolla reilu tunti. Tarkista kypsyys kakkutikulla. Jäähdytä.
Kuorrute
400 g tummaa suklaata (esim. Marabou mörk)
300 g kuohukermaa
n. 2 rkl (20 g) voita
» Rouhi suklaa ja laita se isohkoon kulhoon.
» Kiehauta kerma ja kaada se rouhitun suklaan päälle.
» Sekoita vispilällä rauhallisesti ja anna seistä hetken aikaa. Tarkista sitten, että suklaa on täysin sulanut.
» Lisää voi vielä hieman lämpimään suklaa-kermaseokseen ja anna jälleen seistä hetken aikaa ja vasta sitten sekoita voi kunnolla sekaisin.
» Leikkaa kakku joko kahteen tai kolmeen kerrokseen. Itse leikkasin vain kahteen osaan. Levitä kuorrutetta kerrosten väliin ja kakun päälle ja koristele halutessasi!
Kakkupohjan ohje on Leila Lindholmin "Leilan parhaat ruokaohjeet" -kirjasta.
- Emmi
'tuju' suklaakakku on ihan mun lempparia! Metsästän aina vaan tummempia ja mehevämpiä suklaakakkuohjeita! :D
VastaaPoistahttp://ellysinbakemyday.blogspot.fi/
hehhe, sitten tämä kakku taitaa olla ihan sun juttu! toivottavasti kokeilet ja kerrot sitten mitä mieltä olet :)
Poistahurmaava blogi sinulla!