Lakritsikola

Tämä on mielestäni toiseksi paras kola perinteisemmän vanilja-suolakermakolan jälkeen. Pärlansin mukaan jopa heidän parhaiten myyvä makunsa! Ruotsalaiset siis ainakin tykkäävät.

Tämän tekoon tarvitset lakritsijauhetta ja halutessasi salmiakkisuolaa. Lakritsijauhetta on nykyään varsin helppo löytää kaupoista, mutta salmiakkisuolaa en ole nähnyt Suomessa missään.. Omani olen ostanut Tukholmasta Pärläns Konfektyrin omasta liikkeestä eli jos liikut siellä päin niin käväse ostamassa! Salmiakkisuolaa ei kuitenkaan ole pakko käyttää, pelkällä lakritsijauheellakin tästä tulee herkullista.




Lakritsikola

80 g voita
2 dl kuohukermaa
0,5 tl merisuolaa
n. 2,5 rkl (15 g) lakritsijauhetta
170 g glukoosia
n. 3 dl (250 g) sokeria
(5 g salmiakkisuolaa, jos saatavilla)

» Sulata voi kattilassa kerman ja suolan kanssa. Vatkaa vispilällä lämpimän seoksen sekaan lakritsijauhe.
» Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa glukoosi ja sokeri 170 asteeseen.
» Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kerma-voiseos varovasti glukoosi-sokeriseoksen joukkoon.
» Jatka seoksen lämmittämistä miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä ja tarkkaile lämpötilaa, jonka tulisi saavuttaa 127 astetta.
» (Sekoita joukkoon salmiakkijauhe.)
» Kaada kola vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla tai sitten esim. silikonivuokaan. Anna jäähtyä 4-5 tuntia huoneenlämmössä ja leikkaa sitten paloiksi. Tarjoilua varten voit kääriä kolat voipaperiin.
» Säilytä kolat kuivassa ja viileässä.

Resepti on Pärlans Konfektyrin kirjasta "Kolor, jazz och bakverk".

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti