"Kolasnittar"

En keksi näille kekseille hyvää suomenkielistä nimeä. Ruotsalaiset puhuvat "kolasnittareista" ja Leilan kirjassa nimi oli käännetty "kolavinokkaiksi". Olkoon nimi mikä tahansa, nämä ovat kuitenkin herkullisia! Lisäksi nämä ovat nopeita tehdä ja ainekset löytyvät melkein aina kaapista. Koostumukseltaan keksit ovat ihanan sitkeitä ja maultaan kinuskisia. Leila tykkää lisätä omiin kekseihinsä inkivääriä, mutta mä pärjään ilmankin. Täydellisiä kahvittelu- tai teehetkikeksejä.

"Kolasnittar"
n. 20 keksiä

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 ¼ dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl inkivääriä)

» Kuumenna uuni 175 asteeseen.
» Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
» Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri ja halutessasi jauhettu inkivääri ja kääntele seos vaahtoon.
 » Jaa taikina kahtia ja muovaa palat pötköiksi.
» Nosta pötköt pellille ja paina niitä käsin hiukan litteämmäksi. Paina tankoihin halutessasi vinoittain haarukan piikkien jäljet.
» Kypsennä tangot kullankeltaisiksi uunin keskiosassa. Paista 12-15 min.
» Leikkaa pötköt vinoneliön mallisiksi kekseiksi lämpimänä. Jäähdytä pellillä.

Lähde: Leila Lindholm, kirjassa "Pala kakkua – ja paljon muuta"

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti