Saaristolaisleipä
Saaristolaisleipä
2 leipää
8 dl piimää
100 g hiivaa
2 rkl merisuolaa
2 dl siirappia
4 dl kaljamaltaita
4 dl ruisjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä
8-10 dl vehnäjauhoja
Sivelyyn
1 osa siirappia
1 osa vettä
» Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
» Lisää suola, siirappi, maltaat, ruisjauhot sekä auringonkukansiemenet ja sekoita tasaiseksi.
» Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi.
» Ripottele taikinalle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
» Nujerra taikina ja jaa se voideltuihin leipävuokiin tai alumiinivuokiin.
» Anna leipien kohota peitettyinä noin tunti.
» Paista leipiä 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kun leivät ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, sivele niiden pinnat siirapin ja veden seoksella.
» Jäähdytä valmiit leivät liinan alla.
Lähde: tuntematon vanha lehtileike
– Emmi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti