Mitä vuosi 2017 tuokaan tullessaan?

Hehei, täällä ollaan ja ihan elossa! Loppuvuosi hävisi jonnekin.. No tähän hiljaisuuteen vaikuttaa aika isosti se, että ollaan Annikan kanssa reissattu Tampereen ja Etelä-Suomen väliä aika tiuhaan tahtiin. Tosin eri syistä ja eri aikoihin.. Nyt on kuitenkin kevät ja kesä tulossa (on on!) eli myös valoa on luvassa enemmän ja täten lisää mahdollisuuksia kuvata muulloinkin kuin keskipäivällä.

Ei anneta pitkän tauon kuitenkaan haitata vaan laitetaan vuosi 2017 käyntiin täällä bloginkin puolella! Ajattelin näin vuoden alun kunniaksi listata mun mielestä mielenkiintoisia ja jänniä juttuja leivonta- ja ruokajutuissa..

Ekana laskiaispulla. Ruotsalaisia leipureita esim. somessa seuraavat tietävät, että he rakastavat laskiaispullia eli semloja yli kaiken. Jo vuosia sitten törmäsin Ruotsissa laskiaispullakakkuun, mutta nähtävästi sekään ei heille riittänyt.. Monet tietävätkin, että viime vuonna puhuttiin Nutella-laskiaispullista, koska buumi tarttui myös meihin suomalaisiin. Tänä vuonna olen kuitenkin törmännyt myös prinsessakakusta, donitsista, viineristä, sahrami- ja vaniljapullasta sovellettuihin laskiaispulliin! Ruotsalainen vähittäiskauppaketju ICA oli julkaissut Instagramissaan tämän kuvan:Huhhu, aikamoista! Itseäni voisi kiinnostaa näistä eniten viinerilaskiaispulla rapean taikinan vuoksi, mutta ehkä mun pitäisi opetella syömään tavallista laskiaispullaa ennen sitä.. Lupaanpas tehdä niitä ihan viimeistään laskiaissunnuntaina.

Vähän suomalaisempi juttu onkin sitten runebergintorttu. Lunni leipoo -blogin Annamaria teki runebergintorttukakun, jonka ohjeen löydät täältä. Maku-lehti taasen julkaisi Instagramissaan kuvan kääretorttumallisesta runebergista. Ehkäpä yksi tämän vuoden jutuista onkin se, että näitä perinteisiä leivonnaisia muokkaillaan eri muotoon ja mahdollisesti jopa parannetaan.. Perinteiden vaalijat ei ehkä tästä kehityssuunnasta tykkää, mutta mun mielestä nämä jutut ovat mukavia!


Vegaanisuus, gluteenittomuus, lisäaineettomuus jne. taitavat nekin pitää pintansa tänäkin vuonna. Nämä trendit haastavat leipureita todella, koska vanhat ja perinteiset raaka-aineet menevät vaihtoon.. Vehnäjauhojen tilalle voi käyttää esim. mantelijauhoja ja pavlovaa voi tehdä kananmunien sijasta säilöttyjen kikherneiden nesteestä. Raakakakut ovat olleet kovassa huudossa jo vuonna 2016 enkä usko innostuksen laantuvan tänäkään vuonna.. Kirjoittelinkin jo aiemmin Leila Lindholmin uusimmasta kirjasta, joka tarjoaa reseptejä näistä trendeistä kiinnostuneille.

Vihanneksia ja kasviksia yritetään myös ovelasti ujuttaa suomalaisten ruokapöytiin.. Kaupoissa on nykyään saatavilla vihannesjogurtteja, -leipää ja jopa porkkanajauhelihaa. Ehkäpä näiden tuotteiden avulla saadaan lapset tai nirsot aikuiset syömään monipuolisemmin? Olen kuitenkin sitä mieltä, etteivät nämä tuotteet korvaa vihanneksia ja kasviksia, mutta saa niistä ainakin lisää makua itse tuotteeseen.

Tällaisia ajatuksia vuoden alkuun! Vielä olisi muutama juttu ollut mielen päällä, mutta palataan ehkä jäätelöjuttuihin myöhemmin.. Ja toivottavasti pääsen pian julkaisemaan jonkin uuden reseptinkin. Ihanaa alkanutta vuotta 2017 kaikille!

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti