No nyt tulee kaikkien aikojen helpoin resepti! Tämän kakun tekee melkeinpä silmät kiinni. Hyvin varustellusta keittiöstä löytyy kaikki raaka-aineetkin ilman kaupassa käyntiä. Ja tätähän kannattaa siis tehdä silloin kun pöydällä on muutama vähän liian kypsä banaani. Jos malttaa, niin tämä kestää myös hyvin pakastusta eli voit tehdä sen valmiiksi yllätysvieraita varten tai pakastaa puolet kakusta seuraavaa herkuttelua odottaessa.
Amerikassa tämän kakun nimi on Banana Bread eli banaanileipä. Ehkä nimi
antaa luvan syödä tätä aamiaiseksi leivän sijaan.. Ainakin sunnuntaina!
Suklaa-banaanikakku
3,5 dl (230 g) vehnäjauhoja
1,7 dl (150 g) sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
110 g sulatettua voita
2 isoa kananmunaa
3 isoa kypsää banaania
n. 150 g tummaa suklaata
ruokokidesokeria pinnalle
» Lämmitä uuni 175 asteeseen.
» Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, vaniljasokeri ja suola.
» Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki.
» Riko toiseen kulhoon kananmunat ja mössää haarukalla banaanit sekaan.
» Vatkaa joukkoon sulatettu voi.
» Rouhi suklaa ja kääntele se nopeasti taikinaan.
» Kaada suorakulmaiseen leipävuokaan ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.
» Paista kunnes kakku on kypsä, n. 50 min.
Resepti täältä hieman muunneltuna.
- Emmi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti