Lihapullat tomaattikastikkeessa

Ensimmäinen ruoka-ohje tässä blogissa.. Saa nähdä jääkö myös viimeiseksi, hehhe! Ruoanlaitto ei ole ollut vahvimpia puoliani, mutta viime vuosina sekin on alkanut sujumaan paremmin. Se eroaa leipomisesta aika paljon, koska leipomisessa mitat ovat tarkkoja ja onnistuminen tosissaan vaatii ohjeiden noudattamista. Ruoanlaitossa taas pitää maistella ja lisäillä eri aineksia oman makunsa mukaan. Välillä tuntuu siltä, että ruokaa tehdessä pitää jopa unohtaa alkuperäinen resepti, jotta pääsee parempaan lopputulokseen.

Tämäkin lihapullaresepti on muokkautunut tekokertojen aikana ja tällaisena uskallan tämän julkaista. Joka kerta näistä tulee hieman eri makuisia, mutta aina hyviä! Sitruuna on aivan ihana lisä lihapullataikinaan, se raikastaa sitä tosi kivasti. Kerma taas tekee tomaattikastikkeesta ihanan pehmeän, muttei kuitenkaan liian kermaista. Ystäväni Anna kehui varsinkin tomaattikastiketta ja totesi, ettei tykkää kermaisista tomaattikastikkeista. Hän yllättyi kuullessaan, että kyseisessä kastikkeessa oli kuin olikin kermaa! Tomaattimurskan ja kerman suhde taitaa siis olla oikea. Älkää pihistelkö parmesanin tai basilikan kanssa, niistäkin saa paljon makua!

Lihapullat

400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa
0,5 dl (ruis)korppujauhoja
1 dl parmesanraastetta
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
puolikas basilikanippu silputtuna
merisuolaa
mustapippuria

» Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
» Kaada kerma ja korppujauhot pieneen kulhoon ja anna turvota hetki.
» Sekoita kaikki ainekset yhteen isossa kulhossa ja mausta. Kermaa ja korppujauhoja ei tarvitse turvottaa kuin se hetki, joka sinulla menee muiden ainesten mittaamiseen ja valmistelemiseen.
» Pyörittele lihapullat ja laita ne uunivuokaan.
» Pistä lihapullat uuniin siksi aikaa kun valmistat tomaattikastikkeen.

Tomaattikastike

1 tlk tomaattimurskaa (esim. Mutti)
puolikas tölkki vettä
puolikas tuubi tomaattipyrettä (esim. Mutti)
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
puolikas basilikanippu
merisuolaa
mustapippuria
hyppysellinen sokeria
1 dl kuohukermaa
parmesanraastetta

» Silppua valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki runsaassa oliiviöljyssä.
» Kaada joukkoon tomaattimurska ja sekoita joukkoon puolikas tuubi tomaattipyrettä.
» Anna kiehua 5-10 minuuttia.
» Heitä joukkoon silputtu basilika ja mausta makusi mukaan.
» Sekoita joukkoon vielä kerma ja kaada kastike sitten lihapullien kanssa samaan uunivuokaan. Raasta päälle parmesania.
» Anna muhia uunissa vielä n. 15 minuuttia.


- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti