Raparperijuustokakku

Tämä on toistaiseksi viimeinen raparperiresepti.. Ja todellakin niistä paras.

Tällainen paistettu juustokakku ei mun mielestä ole se kaikista kesäisin kakku, mutta raparperilla höystettynä se on! Reseptiä lainasin (taas kerran) Leila Lindholmilta, mutta muokkailin vähän sokeri- ja voimääriä, koska niitä oli reseptissä mielestäni liikaa. Nyt kakusta ei tullut liian makea vaan just sopiva!

Halutessaan kakun seuraksi voi soseuttaa vaikka mansikkaa kastikkeeksi tai vaahdottaa kevyen kermavaahdon.





Raparperijuustokakku

Raparperikompotti

1 l pestyä ja pilkottua raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria

Keksipohja

400 g Digestive-keksimurua
150 g sulatettua voita

Juustokakkumassa

600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
0,5 dl maizenaa
1 vaniljatangon siemenet
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata

» Lämmitä uuni 175 asteeseen.
» Keitä vesitilkkaa ja raparpereja noin vartin verran tai siihen saakka, että raparperit ovat pehmenneet.
» Lisää joukkoon sokeri ja keitä vielä hetki. Anna kompotin jäähtyä.
(Tämä on helppo tehdä vaikka leipomista edeltävänä päivänä niin aikaa säästyy itse leivontapäivänä.)

» Valmista keksipohja sekoittamalla keksimuru ja sulatettu voi keskenään. Painele se sitten irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (EDIT: Kiitos Jutta, että luit reseptin tarkkaan! Olin unohtanut mainita, että keksimuru painellaan myös irtopohjavuoan reunoille). Paista noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

»Valmista juustokakkumassa. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka ja vaniljatangon siemenet.
» Lisää kunnollisen sekoittamisen jälkeen joukkoon sokeri ja maizena.
» Sekoita massaan varovaisesti kananmunat yksi kerrallaan.
» Lisää vielä kuohukerma.
» Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja varo lämmittämästä sitä liikaa. Kääntele se juustokakkumassan sekaan.
» Viimeisenä lisää joukkoon vielä raparperikompotti ja sekoita nopeasti niin, että massaan jää "raitoja". Kaada seos keksipohjan päälle ja paista noin tunnin ajan. Kakku saa hieman tutista keskustasta, mutta reunojen tulisi olla jähmeät.
» Jäähdytä kakku ja tarjoile!

Resepti hieman muunneltuna Leila Lindholmin nettisivuilta, Rabarber cheesecake.

- Emmi

4 kommenttia

  1. Ohoo! Tätä mä taidan tehdä parin viikon päästä Nellan synttäreille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti testata! :)

      Poista
    2. Sellanen vielä että nyt kun kattelen noita määriä, kuvia ja ohjetta uudestaan niin tuo keksimuru painellaan varmaan myös vuoan reunoille?

      Poista
    3. Kiitoos! Olin unohtanut kirjoittaa sen! Hyvä, että oot noin tarkka ;)

      Poista