Raparperihilloke

Raparperia taitaa pursuta ovista ja ikkunoista? Ainakin niillä, joiden pihalla sitä kasvaa. Kyseessä on ihana raaka-aine, joten kannattaa kokeilla mahdollisimman monia reseptejä sen hyödyntämiseksi. Tätä raparperihilloketta voi tehdä vaikka pakastimen täyteen ja nauttia kesän mausta uudelleen syksyllä tai talvella!

Tätä hilloketta voi laittaa kakun väliin, jätskiin, letuille, pannarille jne jne.. Herkkua joka tapauksessa. Annikan kanssa syötiin tätä 3 Kaverin Jäätelön valmistaman vaniljajäätelön kanssa ja voin suositella myös kyseistä jätskiä! On tosi kivaa, että niinkin läheltä kuin Helsingistä löytyy jäätelötehdas, joka tekee herkullista jäätelöä. Tai oikeastaan kaksi, Jädelino ja 3 Kaverin Jäätelö. Suurena jätskifanina tuen mielelläni tällaisia pieniä ja herttaisia jäätelöntekijöitä.




Raparperihilloke
2 keskikokoista hillopurkkia

1 l pestyä raparperia pilkottuna
1 dl vettä
3 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
puolikkaan sitruunan mehu

» Keittele raparpereja ja vettä n. 15 min tai kunnes raparperit ovat pehmenneet.
» Lisää sitten sokeri, vaniljan siemenet ja tanko. Keitä hilloketta uudelleen n. 10 min ja varo, ettei hilloke pala pohjaan.
» Purista vielä puolikkaan sitruunan mehu hillokkeen sekaan ja anna sen jäähtyä.
» Purkita ja säilytä joko jääkaapissa tai pakastimessa.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti