Suklaa-lakritsicupcaket

Cupcaket on ihanan helppoja tehdä ja niillä saa makeanhimon äkkiä taltutettua. Niihin voi laittaa mauksi melkein mitä vaan eli vain mielikuvitus on rajana erilaisia makupareja etsiessä.. Näissä cupcakeissa yhdistyy kaksi suosikkia, suklaa ja lakritsi!

Tekohetkellä kaikki ei mennyt ihan niinkuin Strömssössä.. Olin leiponut näitä Mia Öhrnin ohjeella kerran tai kahdesti aiemmin enkä tietenkään tällä kertaa muistanut, että ohjeessa oli jotain pikkasen pielessä. Itse cupcake-kakkupohjaan tulee ohjeen mukaan vain 1 dl vehnäjauhoja (ja lisäksi 1 dl kaakaojauhetta), mikä vaikutti mielestäni aika vähältä ja huomasinkin, että kakut lössähtivät paiston jälkeen. Tämä ei kuitenkaan haitannut lopputulosta, koska päälle tuli kuorrute eikä lössähtäminen tietenkään vaikuttanut makuun millään tavalla. Tämän lisäksi Mian antama kuorrutteen ohje on niin kummallinen, että en uskoisi sen koskaan onnistuvan toivotulla tavalla.. Sen takia olenkin vaihtanut tilalle yhden Leilan kuorruteohjeista.

Toisella kerralla lisäsin toisen desin vehnäjauhoja, tein kuorrutteen toisella ohjeella ja olin tyytyväinen! Vielä jäin kaipaamaan jotain lisää itse kakkupohjaan, kenties joukkoon voisi lisätä vielä vähän suklaarouhetta.. Kokeilkaa sitä!



Suklaa-lakritsicupcaket
n. 12 kpl

Kakkupohja

100 g voita
2 dl (120 g) vehnäjauhoja
1 dl (45 g) tummaa kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta tai 5-10 murskattua turkinpippuria
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa

» Lämmitä uuni 175 asteeseen.
» Sulata voi.
» Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao-, lakritsi- ja leivinjauhe.
» Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
» Siivilöi jauhoseos kahdessa osassa muna-sokerivaahtoon samanaikaisesti voi-maitoseoksen kanssa. » Sekoita vain sen verran, että massasta tulee tasainen.
» Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasossa n. 15 min. Tarkista kypsyys hammastikulla.

Kuorrute

250 g tummaa suklaata (esim. Marabou mörk)
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl vaaleata siirappia
1 hyppysellinen sormi- tai merisuolaa
1 tl lakritsijauhetta
1 rkl voita
100g Philadelphia-tuorejuustoa

koristeeksi esim. Englannin lakuja

» Rouhi suklaa hienoksi joko käsin tai monitoimikoneessa.
» Kiehauta kerma, siirappi, lakritsijauhe ja suola ja kaada seos suklaan joukkoon.
» Lisää joukkoon voi ja Philadelphia ja sekoita sauvasekoittimen avulla. Käytä sauvasekoitinta lyhyin sykäyksin ja sekoita vain saadaksesi tasaisen massan. Massa saattaa leikata, jos sekoitat liian pitkään.
» Anna kuorrutteen jäähtyä kunnolla jääkaapissa tai pakastimessa, jos sinulla on kiire. 
» Pursota cupcakejen päälle pursotinpussin ja tyllan avulla.
» Koristele karkein!

Cupcake-ohje Mia Öhrnin kirjasta "Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk", pieniä muutoksia reseptiin tehty. Kuorruteohje Leila Lindholmin kirjasta "Hello cupcake!".

- Emmi

10 kommenttia

  1. Apua, miten kauniita kuvia! Tuo kuorrute vaikuttaa todella hyvältä, pitää ehdottomasti kokeilla sitä seuraavan kerran kun olen cupcakeja tekemässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mukavaa saada noin hyvää palautetta.

      Kuorrute oli tosi hyvä! Kokeilin sitä ensimmäistä kertaa eikä tullut mitään ongelmia. Leilan ohjeet ovat aina olleet niin hyviä, että ei ole tarvinnut jälkeen päin miettiä mikä meni vikaan.

      Poista
  2. Aion tehdä noita huomenna, niin super hyviltä näyttää! :) Osaatko sanoa voiko vaaleeta siirappia korvata jollain, tummalla siirapilla tai sokerilla?

    - Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Harmi, että en huomannut kommenttiasi heti. Mutta siis voit korvata vaalean siirapin tummalla siirapilla. Tumma siirappi vaan maistuu hieman "tummemmalta" :) Itsekin aina korvaan tummalla siirapilla, jos kaapista ei satu löytymään vaaleaa!

      Teitkö näitä kuitenkin? Tykkäsitkö?

      Poista
  3. Me tehtiin näitä eilen ja varsinkin lapset tykkäsi kovasti! Minusta olivat isoina ihan turhan makeita, mutta minikokoisina juuri sopivia jälkiruuaksi. Pakko oli matkia ihanan herkkua koristeluasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Merituuli! Onpa kiva kuulla, että lapsesi tykkäsivät!

      Totta, cupcaket ovat yleensäkin todella makeita ;) Itse teen niitä useimmiten kovaan makeannälkään tai erilaisiin juhliin, koska niistä saa niin helposti näyttäviä! Ja tämä koristelu onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin mainio.

      Poista
    2. Kirjoitin tän toisen kommentin just kun en ymmärrä mihin se eka katosi. Näen sun vastauksenkin mun sähköpostissa, mut en täällä. Kummaa :)

      Poista
    3. Hmm.. Mulle tuli tosiaan ilmoitus vain tuosta, johon vastasin ja nyt tästä vastauksestasi. Tietotekniikka kiukuttelee ;)

      Poista
    4. Eipä haittaa. Pääasia että viesti tuli perille. Itsekin on aina niin kiva saada kommenttia blogiin, niin pitäähän sitä muillekin aiheesta veistiä heittää.

      Poista
    5. Jep, niinpä! Pitääkin tutustua blogiisi paremmin. Vesi nousi kielelle kun nopeasti selailin kuvia!

      Poista