Reseptivinkkejä

Minulta kysytään usein millaiset reseptit ovat hyviä tai toimiiko jokin tietty resepti. Reseptin toimivuuden arviointi ei ole ihan yksinkertaista, mutta testaamallahan se selviää. Ei tietenkään ole kivaa testailla monia ohjeita umpimähkään ja epäonnistua, koska monet raaka-aineet ovat kalliita. Sen takia olenkin aika tarkka reseptien valitsemisen suhteen. Vuosien aikana olen löytänyt omat lempparini reseptinettisivujen, keittokirjojen ja leivontablogien joukosta. Näitä uskallan suositella, koska uskon, että suurin osa niissä julkaistuista resepteistä toimii mainiosti kotikeittiöissä.

Kirjoja, joita selailen usein

Leila Lindholm
Esim. "One More Slice" ja "Pala kakkua - ja paljon muuta". Leila on kirjoittanut sekä keitto- että leipomiskirjoja ja mielestäni ne ovat kaikki hyviä ja luotettavia. Leilan nettisivuilla ja blogissa on myös paljon reseptejä, joita ei ole julkaistu kirjoissa.

Pärlans Konfektyr
"Kolor, Jazz och bakverk". Aivan ihania toffeereseptejä ja hyvin selkeät ohjeet toffeen keittämiseen.

Nettisivuja ja blogeja, joista tykkään

Joy of Baking
Sivustolla on aivan mieletön määrä erilaisia reseptejä erilaisia tilaisuuksia varten. Reseptit on jaoteltu erilaisten teemojen mukaan, joten etsittävän reseptin löytäminen on helppoa ja nopeaa. Monien reseptien valmistus on myös kuvattu eli epävarmimmatkin kotileipurit voivat videon katsomisen jälkeen aloittaa leipomisen luottavaisina!

Call me cupcake!
Ruotsalaisen Linda Lomelinon leivontablogi. Mielettömän kauniita kuvia ja herkullisia leivonnaisia. 

Joy the Baker
En ole tainnut koskaan kokeilla Joyn reseptejä, mutta olen saanut blogista uusia ideoita. Joyn kirjoittamat "Baking 101" -tekstit auttavat kotileipuria ymmärtämään leipomisen kemiaa. Uusimpana lisäyksenä blogiin ovat tulleet hauskat "Bonkers Awesome!" -videot, joissa Joy tekee ruokaa tai leipoo ystäviensä kanssa.

Näitten vinkkien myötä minä ja Annika toivotamme kaikki tervetulleiksi lukemaan tätä blogia! Jatkossa, kunhan pääsemme kunnolla vauhtiin, tulemme julkaisemaan leipomisjuttujen lisäksi myös kaikkea muuta kotoiluun liittyvää.

  Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti