Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat
noin 20 kpl

Kuoritaikina

2 dl vettä
2,5 rkl öljyä
1 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl ruisjauhoja

» Sekoita keskenään vesi, öljy ja suola.
» Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot. Sekoita jauhot nopeasti, älä vaivaa taikinaa. Taikinan tulisi olla pehmeää, muttei löysää.

Riisitäyte

3 dl puuroriisiä
3,3 dl vettä
1 l täysmaitoa
167 g voita
n. 2,5 tl suolaa

» Keitä ensin riisiä ja vettä niin, että vesi imeytyy riisiin.
» Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes puuro on kiinteää. Sekoittele aina välillä, jotta puuro ei pala pohjaan.
» Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Suolaisuutta kannattaa maistella oman maun mukaan.

Piirakoiden teko

» Ota pieni pala kuoritaikinaa ja tee siitä pallo. Kaulitse pallo pulikalla pyöreäksi "letuksi" ja niin ohueksi, että näet sen läpi. Voit tehdä palasesta entistä pyöreämmän joko pyöreän stanssin tai mukin avulla.
» Levitä reippaasti riisitäytettä kuoritaikinan keskelle. Rypytä piirakka sormenpäiden avulla.
» Piirakat paistetaan 275 asteessa n. 8 minuuttia. Tarkkaile piirakoita, jotta ne eivät pala.
» Voitele piirakat sulatetulla voilla heti paiston jälkeen ja peitä liinalla.

Lähde: entinen Helsingin palvelualojen oppilaitos HELPA, opintojen aikana saatu resepti

  Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti