Runeberginkääretorttu

Kevät se vaan tekee tuloaan! Ihanaa, että valoa on jo huomattavasti enemmän kuin muutama viikko sitten. Talvi yllättää suomalaiset aina, mutta niin yllättää kevätkin. Minut kuitenkin aina positiivisesti!

Runebergin päivä meni jo, mutta julkaisen silti tämän runeberginkääretortun kuvat. Kokeiltiin nimittäin Annikan kanssa studiovalokuvausta viikko sitten.. Annikalla on koulussa meneillään studiovalokuvauskurssi ja sinne piti ottaa kuvia teemalla "Suomi 100 vuotta". Mun edellisestä postauksesta inspritoituneena Annika keksi, että esim. runeberginkääretorttu voisi olla hyvä kuvattava kyseistä koulutehtävää varten. Mikäs siinä, käytin Maku.fi:n reseptiä ja kääräisin tortun kasaan!

Kääretortusta tuli todella kostea, joten laittaisin tortun sisälle seuraavalla kerralla aavistuksen vähemmän vadelmahilloa. Toisaalta saattaisin tykätä myös siitä, että pohja olisi hieman paksumpi.. Voi kuitenkin olla, että tämä onkin parempi ohut pohjaisena ja menisi kuivaksi paksummalla pohjalla. Usein kääretortut ovat omaan makuuni nimenomaan kuivia sen takia, että pohjaa on täytteeseen verrattuna liikaa. Tarvitsisi siis kokeilla, kumpi on parempi.

Joka tapauksessa tämä oli hauska versio perinteisestä runebergintortusta ja itselle mieluinen! En pidä karvasmantelista, joten jätin sen suosiolla pois ja pomeranssin sijaan raastoin taikinaan appelsiininkuorta.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti