Parsakaali-pekonipiirakka

Vaihteeksi vähän suolaista syötävää! Pitkään on tehnyt mieli tehdä suolaista piirakkaa, jossa yhdistyisi parsakaali ja pekoni. Pekoni on aina hyvää ja parsakaali on viime aikoina ollut kukkakaalin ohella lemppari. Sitä on tullutkin laitettua niin sosekeittoon kuin myös syötyä sellaisenaan.

Piirakan päälle voi "koristeeksi" tai lisämauksi ripotella esim. rucolaa tai basilikaa. Lounaalla piirakkaa tarjotessa kannattaa tehdä kylkeen ihan perusvihersalaatti. Juhlissa tätä voi tarjota ihan sellaisenaan!



Parsakaali-pekonipiirakka

Piirakkapohja:

100 g kylmää voita kuutioituna
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 tl kylmää vettä

» Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
» Sekoituksen loppuvaiheessa lisää suola.
» Riko joukkoon kananmuna ja lisää vesitilkka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
» Anna levätä jääkaapissa kelmun sisällä vähintään puolisen tuntia.
(Voit tehdä pohjataikinan myös edellisenä päivänä.)

Täyte:

n. 300 g parsakaalia
1 pkt pekonia
3,5 dl maitokermaseosta (tai pelkkää täysmaitoa)
3 kananmunaa
0,5 dl juustoraastetta (esim. parmesan)
suolaa ja pippuria munamaidon mausteeksi

» Lämmitä uuni 225 asteeseen.
» Paista pekoniviipaleet rapeiksi joko uunissa tai pannulla. Levitä ne paiston jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy niistä pois.
» Keitä parsakaalin kukkasia muutaman minuutin ajan.
» Sekoita munamaito eli riko kulhossa kananmunien rakenne ja kaada joukkoon maitokermaseos. Mausta suolalla ja pippurilla.
» Voit lisätä juustoraasteen joko munamaitoon tai raastaa sen suoraan piirakan päälle.

» Kaulitse pohjataikina ohueksi ja painele se n. 28-senttiseen irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa n. 15 minuuttia.
» Ota piirakkapohja pois uunista ja levitä pohjan päälle parsakaalit ja pekonit.
» Kaada sitten joukkoon munamaito.
» Paista n. 20 minuuttia tai niin kauan, että piirakka on ottanut hieman väriä ja täyte hyytynyt.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti