Vadelma-juustokakkubrowniet

Tämä oli ensimmäinen resepti, jota kokeilin Linda Lomelinon Sweet food & photographdy -kirjasta. Ihanan yksinkertaisia tehdä, mutta niin herkullisia! Usein tämänkaltaiset browniet ovat todella makeita, mutta nämä eivät olleet. Ehkä siksi, että browniepohjassa on paljon tummaa kaakaojauhetta, joka ei itsessään ole makeaa. Myöskään juustokakkukerroksessa ei ole liikaa sokeria ja vadelmat raikastavat kokonaisuutta. Nam nam nam!

Linda Lomelinon uusin kirja on kerrassaan ihana. Haluaisin muutkin kyseisen ruotsalaisen bloggaajan kirjat, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ostettua niitä. Tämän kirjan sain joululahjaksi ystävältäni Lauralta, joka oli lukenut ajatukseni! En ollut edes maininnut hänelle, että haluaisin tämän kirjan ja silti hän oli Tukholmassa käydessään ajatellut minua heti tämän kirjan nähdessään. Kiitos vaan vielä Laura! Jos ette ole vielä käyneet tutustumassa Lindan blogiin niin tästä sinne pääsee.

Vadelma-juustokakkubrowniet

Brownie

225 g voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
¼ tl merisuolaa
2 dl kaakaojauhetta
¼ tl vaniljasokeria

» Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele n. 24 cm x 32 cm vuoka ja vuoraa se tarvittaessa leivinpaperilla.
» Sulata voi.
» Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi. Vatkaus kestää n. 4-5 minuuttia.
» Sekoita kulhossa keskenään jauhot, suola, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
» Lisää sulatettu (ja hieman jäähdytetty) voi kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. 
» Siivilöi joukkoon jauhoseos ja sekoita mahdollisimman vähän, mutta saadaksesi taikinasta tasaisen.
» Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Juustokakkukerros

300 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 rkl vehnäjauhoja
125 g tuoreita tai pakastettuja vadelmia

» Vatkaa tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, sokeri, kananmuna ja jauhot.
» Levitä tuorejuustoseos brownietaikinan päälle. Lusikoi tuorejuustoseosta ensin osissa ympäri ämpäri browniepohjaa ja sitten koristele pintaa esim. haarukan avulla.
» Ripottele vadelmat vielä pinnalle ja laita uuniin.
» Paista n. 45 minuuttia. Tarkkaile paiston aikana kypsyyttä hammas- tai kakkutikulla, anna kypsyä täysin ennen kuin otat browniet pois uunista. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten palasiksi.

Resepti Linda Lomelinon kirjasta "Sweet food & photography".

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti