Helpot välipalat

Kaltaisiani ruoanlaiton poropeukaloita on siunattu yhdellä yksinkertaisella keittiön pienkoneella: tehosekoittimella. Välipalojen ja terveellisten herkkujen tekeminen ei oikeastaan voi tästä helpottua. Senkun viskaa ainekset kannuun, kannen päälle, ja smoothie on valmis puolessa minuutissa. Kun muistaa pitää perusaineksia pakastimessa ja hedelmäkorissa, voi smoothien tehdä oikeastaan mihin nälkään tahansa milloin tahansa. Tavallinen smoothieni koostuu kolmesta ainesosasta:

1 banaani
1-1,5 dl marjoja (mansikkaa ja mustikkaa, tai vain jompaa kumpaa)
1-1,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

Yleensä heitän joukkoon vielä spelttijauhetta (kuitulisä) ja lucumaa (makeutus, vitamiineja, aavistuksen kinuskiin viittava maku), mutta jauheet eivät ole mielestäni lainkaan pakollisia! Jos smoothie jää liian kitkeräksi, makeutuksena voi hyvin käyttää esimerkiksi hunajaa.

Marjaisissa smoothieissa suosittelen ehdottomasti jäisiä marjoja, sillä ne pitävät pirtelön sopivan kylmänä ja "hileisenä". Jotkut pakastavat myös smoothieissa käytetyt banaanit, mikä toimiikin hyvin, jos marjat ovat esimerkiksi sulatettuja tai tuoreita (tuoreita marjoja ei kuitenkaan kannata hukata smoothieen, sillä ne ovat parhaimmillaan sellaisenaan).Jos joku ei ole ehtinyt vielä maistaa viherpirtelöitä, tästä ohjeesta on mielestäni helppo aloittaa (ohje perustuu jääkaappini sisältöön, ja on siis käytännössä jääkaappijämistä koostettu!). Mantelimaidon voi korvata appelsiinimehulla tai vaikka vedellä. Smoothie maistuu siltä miltä näyttääkin (vihreältä), muttei lainkaan liikaa.

1 banaani
Puolikas kurkku
Ananaspaloja (puolikas tölkki, myös noin puolet tölkin mehusta)
Tammenlehti-salaatin jämät (n. puolikas ruukku)
Minttua (puolikas ruukku) 
0,5-1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

- Annika

Ei kommentteja

Lähetä kommentti